Roscoes house of chicken and waffles menu

We noticed that you're using an unsupported browser. The Tripadvisor website may not display properly.We support the following browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
We noticed that you're using an unsupported browser. The Tripadvisor website may not display properly.We support the following browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Hey, everyone! When this post goes up, Thanksgiving in the U.S.A. will be a few short days away.  Ah, Thanksgiving – that time of year when we gather with family and friends to fall face-first into turkey and all the side dishes and many kinds of pie, and the dog steals food off the table… it can be great, and/or a source of so much stress!  So.  Let’s talk about changing traditions, shall we?

My parents were only children and their parents were already gone when my sister and I arrived, so it was just the four of us. My mother dealt with Thanksgiving by making reservations at a local restaurant. This seemed radical at the time, at least among my friends, although clearly we weren’t the only folks dining out. Most years we drove to an ersatz “country inn” with wood beams and decorative geese and scenic haybales and outbuildings; my sister and I loved it. One year we went to a very fancy Greek restaurant which I remember mostly because there were marble statues of naked people.

I didn’t cook the whole meal until I was married and had young kids, and for years we hosted a full, fancy sit-down dinner for my husband’s parents and extended family. As much as I enjoyed it, even then I resented the gendered division of labor, with all the women doing all the stuff, and the men doing … nothing, basically, beyond watching sports on TV and running the odd errand if we needed something from whatever store was open.

Months after my marriage ended I sat the kids down, and together we crafted a new tradition – one that, as it turned out, has endured longer than the formal dinners. We cancelled Thanksgiving. We skipped the entire meal except for pumpkin pie (the only part the kids liked) and instead I ordered pizza from our neighborhood joint. We devoted that four-day weekend to snacks, board games, and putting up our fake Christmas tree and decorating every inch of it and the entire house with gusto. We made paper garlands and those Moravian paper stars, and cut out snowflakes, and stencilled the windows. I got the old-fashioned multicolored outdoor lights which the ex-husband eschewed as vulgar; our theme was “Christmas threw up on the house.” Nobody had to dress up or clean up or behave. It was glorious.

That tradition lives on in Maine, although I’m not there for it. I’m going to an old friend’s house and bringing side dishes and desserts, and I’m looking forward to seeing her kids, all grown up now. I like to cook and bake, and I don’t have to host or clean up, so win/win. Several of my friends are in various stages of meltdown over hosting their families. A few of them are eating a quiet meal at home by themselves, or going off on a road trip for the weekend, the sort of stuff they did decades ago. Probably once or twice this winter I’ll cook myself the basics – turkey breast, stuffing, sweet potatoes, etc. (and of course a can of Ocean Spray cranberry jelly) because the funny thing is, I really like that meal. But I’m grateful it’s a choice and not an obligation.

I know this a US holiday (duh) but do you have a family tradition – for any holiday – that’s changed over time, for better or worse? Any special plans this week?

By submitting your email, you agree to our Terms and Privacy Notice. You can opt out at any time. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

antik dönemlerde bir nesneyi mühürlemek için kil toprağın üstüne mühür basılırdı ve mühürlenmiş (konik) kil toprağına latincede bulla ismi verilirdi. genelde ticari işler için kullanılıyordu.

benim gibi karıştıran olursa diye "tılsım" ya da "muska" karşılığı da sözcüğün diğer anlamlarından biri. o da roma'da yeni doğan erkek çocuklarına doğumundan birkaç gün sonra kolye şeklinde takılırdı. o yüzden muska demeyi daha uygun buldum.

  • tüm bunlar yaşanırken diğer tarafta;

    "65 yaşındayım diyor mesela, halk ekmek kuyruğundaki bir ablamız, eşi hasta, evde yatıyor, kar yağıyor, bir lira ucuza ekmek alabilmek için iki saattir burdayım diye anlatıyor.

    cebimde ay sonuna kadar 5 lira 25 kuruşum kaldı diyor emekli bir abimiz, ay sonuna daha 12 gün varken, çıkarıp gösteriyor 5 lira 25 kuruşunu, 5 ekmek aldım, bu kaldı diyor.

    1500 lira maaşla geçinmeye çalışıyorum diyor, ben yaşlarda bir başka emekli arkadaşımız, elinde poşet, poşette üç ekmek… bir liranın hesabını yapacağım hiç aklıma gelmezdi diyor."

    edit: (bkz: türkiye'de gelir eşitsizliği ve yoksulluk)

  • tüylerimi ürperten olay. geçen hafta o yoldan geçtim, verilmiş sadakam varmış. kafama kar topu yiyebilirdim.

  • akp, beykoz, gençlik kolları, there is no brain.

    edit: beyruta gidelim mi adlı yazar arkadaşımızın paylaşmamı rica ettiği bir kampanya var. aşağıdaki linkten ulaşınız.

    (bkz: 23 nisan 2016 devrim yılmaz'a yardım kampanyası)

  • şüphesiz şu

    gürbüz tam bir canavar
    tüm sınıf ondan korkar
    kapıda görünür görünmez
    saklanır kekstralar
    nazlı okul birincisi kekstra tek eğlencesi (ihihihihhi)
    kekstrasını tam yerken (aaaa)
    gürbüz yanına geldi
    nazlı kafayı kullandı
    kekstrayı ters çevirdi
    jölesi altta kalınca
    gürbüz onu kek sandı
    gürbüz gittiği anda
    kek (dil çıkarma efekti) yine kekstra oldu
    nazlı jölenin kremanın tadına yine doydu
    aaa aaa kek değil kekstra

  • birinci sınıf öğretmeni olmak. hem çok meşgul oluyorsunuz depresyona zaman kalmıyor, hem de aynı şeyleri 743 kez tekrardan algılarınız yavaşlıyor, depresyondaysanız da anlamıyorsunuz. ben mesela geçenlerde girdim sanıyorum, tam anlamadım ama. etraflıca düşüneyim bunu dedim eve gidince, meşgul insanım şu an. ama evimizin karşısındaki binayı yıkmışlardı, bir sabah beton döktüler. temelinde binanın kocaman bir boşluk vardı, siz deyin boşluk kadar içinizdeki , ben diyeyim yalnızlık kadar. bir miktar ağlamış olabilirim. az ama. bir annenin yavrusuna yapabileceği haksızlık kadar. beton dökmek bu aralar acıklıdır, bilemezsiniz. bazı sabahların beton döküp ayaklarına, denize atmak geliyor içimden. olmasalar. yıkılıyor, yapılıyor evler yeniden. ben bir tek tuğla koyamıyorum. kamyonlarcaydı tuğlalarım. bunlar oyalıyor nihayetinde işte, iş-güç. düşünmüyorum hiç. ama depresyonda değilimdir, sanmıyorum.

    kendi kendimin doktoruyum yemin ederim. keşke tetikçisi olsaydım kendimin, parası neyse verip; hayata karşı kendimi tetiklerdim.

  • kendileri yapmis gibi, oradaymiscasina anlatmalari ilginc olmus tabi.

  • https://www.tucsa.org/…k_yapilar_yazi.aspx?yazi=787

    dünyanın en aerodinamik köprüsü olacak"
    yüklenici firmalardan yapı merkezi inşaat yönetim kurulu başkanı başar arıoğlu da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. arıoğlu, 1915 köprüsü'nün dünyanın en uzun asma ve en aerodinamik köprüsü olacağını belirterek, "bunu yapmazsanız proje sağlam ve verimli olmaz. deprem anlamında en büyük depremleri oluşturan kuzey anadnolu fayına 10 kilometre mesafede olacağı için en çok etkilenmesi muhtemel bir yapı olacak. japonya'daki de depreme yakın ama bu köprü de onunla yarışacak bir köprü olacak. japonya'daki köprü tek parçadan oluşuyor. buradaki köprü iki ayrı tabliye olacak. bunlar çok sağlam birbirlerine bağlanmış oluyor. iki tabliye arasında hava geçişini sağlıyoruz. rüzgar fırtınası sırasında hava akımını karıştırarak, köprünün havalanmasına engel olacak. orta açıklığı boş bıraktığımız zaman aerodinamik bir köprü elde edilmiş oluyor. burada bir numaralı sorun rüzgar, iki numaralı sorun deprem. ikisine karşı da tedbir alınmış oluyor. bu köprü osmangazi köprüsü'ne benzeyecek. yavuz sultan selim köprüsü'ne benzer bir çözüme gidebiliriz. mühendislik bilgileri içinde en iyileri alıp buraya tatbik etmeye çalışıyoruz. bizim arkamızdan gelen köprülere bilimsel ışık tutacak bir sonuç ortaya çıkabilir. çin'de çok fazla köprü yapılıyor. rekor kısa zamanda geçilebilir. ama diğer köprüler gibi mühendislik tarihinde özellikle not düşülmüş bir köprü olarak kalacak."

    edit: kaynak eklendi.
    edit2: yönetim kurulu başkanının isim düzeltmesi için (bkz: @arjin1987) 'ye teşekkür ederim.
    edit3: şirketin ad düzeltmesi için (bkz: @kim mi kardashian) 'a teşekkür ederim.

  • sözlükten bir avukat ön ayak olursa, sözlükteki atatürk'ü aşağılayıcı yazıları kapsamında pazartesi suç duyurusunda bulunacağım, keza üniversitesi ve öğretim kadrosuna da e-mail ile bilgilendirme geçeceğim.

  • yüz yıldır orada duran okul ülkenin başına bela olan, kibri dağları aşmış bir topluluk tarafından kapatılmak isteniyor. başbakanlığınızın da, ofisinizin de allah belasını versin. siz tarif edilemeyecek kadar kötüsünüz ve hiçbir güzelliğin yaşamasına izin vermiyorsunuz. umarım bu ülke bu günlerden iyi bir ders alır da bu kötülerden kurtulduktan sonra bir daha böyle bir topluluk ülkeyi yönetmez.

    Why is Roscoe's chicken and waffles famous?

    Our Founder Roscoe's House of Chicken and Waffles is a Hollywood, California-based soul food restaurant chain founded by Herb Hudson, a Harlem native, in 1975. It is best known, as the name states, for serving chicken and waffles, both together and separately, although they do offer more traditional menu items as well.

    What is the Obama special at Roscoe's?

    He reportedly ordered the No. 9, “Country Boy” which included three wings with a choice of waffle, potato salad or French fries.

    What syrup does Roscoe's use?

    Soul food staples like grits, biscuits, chicken livers, giblets, and collard greens are also on the bill of fare. For our inaugural visit, we stuck to the house specials. Afraid that Roscoe's only dished out high-fructose corn syrup instead of 100% maple syrup, I brought along a bottle of the real deal in my purse.

    Where was the original Roscoe's chicken and waffles?

    In 1975, he opened the first Roscoe's House of Chicken and Waffles restaurant in Long Beach.