Bath & body works aromatherapy stress relief eucalyptus spearmint

De historische stad Bath bestaat al meer dan 2000 jaar en behoort in zijn geheel tot het UNESCO Wereldefgoed. Of jouw interesse nu uitgaat naar de Romeinse tijd, de middeleeuwen of de Georgian periode met zijn stijlvolle periode, hier is het te vinden. Met zijn sfeer, zo weggeplukt uit een Jane Austen roman, met klinkerstraatjes, klassieke tearooms en historische pubs is Bath een bestemming als een tijdreis. Maar wel een levendige tijdreis! Wat zijn de hoogtepunten in deze indrukwekkende stad?

1. In bad met de romeinen bij The Roman Baths

Bath & body works aromatherapy stress relief eucalyptus spearmint

Al sinds hun opening in het jaar 1 AD dé topattractie van de stad. Sluit je ogen en zie voor je: rijke Romeinen die loom in baden van wit gesteente dreven. Genietend van het warme en schone water. Deze baden bestaan nog steeds en zijn een lust voor het oog. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Romeinen en ontdek wat zij deden in hun vrije tijd. Of het bronwater echt een geneeskrachtige werking heeft zoals de badgasten toen dachten? Probeer het zelf, je mag een slokje nemen. Ook de moeite van het bezoeken waard is het aangrenzende museum met bijzondere Romeinse voorwerpen die zijn gevonden in de omgeving.

2. Badderen met uitzicht bij Thermae Bath Spa

Bath & body works aromatherapy stress relief eucalyptus spearmint

Doe zoals de Romeinen, maar dan op een moderne manier. Geniet van de faciliteiten van het Thermae Bath Spa. Ontspannen baden in het natuurlijke en mineraalrijke water van deze hedendaagse thermen. Wat deze locatie zo bijzonder maakt? Het zwembad bevindt zich op het dakterras van het gebouw en biedt uitzicht over de skyline van Bath.

3. De glas-in-lood ramen van Bath Abbey

Bath & body works aromatherapy stress relief eucalyptus spearmint

Zuilen en gewelven van goudgeel gesteente en de kleurige glas-in-lood ramen van de abdij vormen samen een adembenemend geheel. Neem plaats op een van de vele bankjes en kijk op je gemak om je heen. Laat de sfeer van de abdij even puur op je inwerken en sta er dan eens bij stil dat dit immense bouwwerk er al meer dan 1200 jaar staat.

4. Hop-On, Hop-Off Bus

A great way of seeing the sights of the city, the Hop-on Hop-off bus tour of Bath takes you around the city centre. You can see highlights such as Bath Abbey, as well as area’s picturesque Prior Park landscaped garden, Pulteney Bridge and the city’s Georgian gem, the Royal Crescent.

5. Schiet iconische plaatjes bij The Royal Crescent

Bath & body works aromatherapy stress relief eucalyptus spearmint

Een van de meest bekende beelden van Bath is het uitzicht op de goudgele rijtjeshuizen uit de tijd van Koning George (wat men in Engeland ‘Georgian’ architectuur noemt). De mooiste shots maak je waarschijnlijk op Royal Crescent of bij het Circus, waar ze in een volledige cirkel staan. Als de zon zich toevallig laat zien, zijn de huizen letterlijk oogverblindend.

6. Winkelen in The Bath Assembly Rooms

Heb je gehoord dat Bath een leuke stad is om te gaan winkelen, dan heb je goed geluisterd. De stad staat namelijk bekend om haar onafhankelijke winkels en boetieks. Wandel door de straten rondom London Raod en Walcot Village en laat je verrassen door het aanbod. Van vintage kleding tot antiquarische boeken of interieurstukken van bekende designers.

7. Mode door de eeuwen heen bij The Fashion Museum

Bath & body works aromatherapy stress relief eucalyptus spearmint

Gaat jouw liefde voor kleding verder dan alleen het kopen ervan, sla dan een bezoek aan het Fashion Museum Bath niet af. Hier vind je een verzameling van kostuums uit de belangrijkste tijdperken in de geschiedenis. Je hebt hier zelfs de kans te kleding te proberen. Dit maakt dit museum in een klap een stuk interessanter.

8. Spannende foto’s vanaf Pulteney Bridge

Bath & body works aromatherapy stress relief eucalyptus spearmint

Nog een iconisch beeld van Bath is Pulteney Bridge. Deze brug werd in 1774 gebouwd en loopt over rivier de Avon. De stuw onder de brug heeft de vorm van een hoefijzer en dit ziet er vrij spannend uit. Het uitzicht vanaf de brug is absoluut een foto waar

9. The Circus

Bath & body works aromatherapy stress relief eucalyptus spearmint

Als er een prijs zou bestaan voor het de meest oogstrelende opstelling van Georgian herenhuizen, dan wint The Circus in Bath hem zeer waarschijnlijk. Het geheel bestaat uit drie gebogen rijen van huizen die samen een perfecte cirkel vormen. Bijzonder details: de diameter van The Circus is gelijk aan die van Stonehenge, als eerbetoon aan de band van Bath met de oude druïden. Als je goed kijkt zie je meer verwijzingen naar het pagan verleden  van de stad in symbolen zoals slangen en eikels.

10. Laat je inspireren bij The Jane Austen Centre

Bath & body works aromatherapy stress relief eucalyptus spearmint

De naam Jane Austen zal je regelmatig tegenkomen tijdens je bezoek aan Bath. Dit was namelijk de plek waar zij haar inspiratie vandaan haalde voor het schrijven van zo goed als al haar boeken. De stad speelt zelfs een centrale rol in haar roman Persuasion. Meer weten over deze wereldberoemde schrijfster? Breng dan een bezoek aan het Jane Austen centre.

Is Bath UK worth visiting?

Bath is a world-famous city, and one of the best places to visit in South West England. Renowned for its ancient Roman history, Georgian buildings, and Medieval cathedral, Bath is undoubtedly one of the most famous places to visit in the UK.

What is a Bath in the UK?

The standard bath size in the UK is 1700mm in length and 700mm in width.

Is Bath a posh city?

As the most expensive area to live in Somerset, it is not a surprise that Bath has some of the most posh neighbourhoods in the region. But with so much impressive architecture to choose from in a city brimming with history, which areas have the most expensive houses and why are these neighbourhoods so sought after?

What is Bath UK known for?

Famous worldwide for its imposing architecture and Roman remains, Bath is a vibrant city with over 40 museums, good restaurants, quality shopping and theatres.